Dit zijn de leukste feestdagen van Porto

Dit zijn de leukste feestdagen van Porto

Porto, de bruisende stad aan de noordwestkust van Portugal, staat bekend om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke culinaire tradities. Maar wist je dat Porto ook een aantal geweldige feestdagen heeft, die je absoluut moet hebben meegemaakt wanneer je hier op vakantie bent? Omdat de lijst met feestdagen te lang is om te delen, hebben we een selectie gemaakt van een aantal van de leukste feestdagen en daarmee ook feesten die Porto gedurende het jaar kent. Dus ga jij binnenkort op vakantie en ga je ook een auto huren in Porto, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken welke feesten er zijn en deze te bezoeken.

São João (Het Midzomerfeest)

Als het gaat om feestdagen, is São João een absoluut hoogtepunt in Porto. Op 23 juni wordt de geboorte van Johannes de Doper gevierd met een grootschalig evenement vol muziek, dans en vuurwerk. De straten van Porto worden versierd met kleurrijke ballonnen en slierten die zorgen voor een feestelijke sfeer. Je kunt genieten van live muziekoptredens, traditionele dansen zoals de ‘marchas populares’ en heerlijke lokale gerechten. Vergeet niet om op het hoogtepunt van het feest, middernacht, langs de kade van de Douro-rivier te wandelen en te genieten van het spectaculaire vuurwerk. São João is een feest waar je gegarandeerd plezier zult hebben en de unieke cultuur van Porto kunt ervaren.

Natal – Kerstmis

Natal, ook wel Kerstmis, is wereldwijd een belangrijk en gezellig feest. Ook Porto laat zich niet onbetuigd tijdens deze periode. Vanaf begin december tot aan de kerstavond, vult de stad zich met kleurrijke lichtjes, prachtig versierde kerstbomen en gezellige kerstmarkten. Breng zeker een bezoek aan de Mercado do Bolhão, waar je lokale delicatessen en ambachtelijke cadeaus kunt kopen. Maar het hoogtepunt van Natal in Porto is toch wel de magische sfeer die je voelt op kerstavond. Ideaal dus om met je huurauto van easyterra naartoe te rijden en met je eigen ogen te zien. De straten zijn rustig en vredig terwijl de Portugezen genieten van een traditioneel kerstdiner met hun geliefden. Het is de perfecte tijd om Porto te ervaren als een lokaal persoon en je onder te dompelen in de Portugese cultuur.

Dia de Portugal – Dag van Portugal

Op 10 juni wordt de ‘Dia de Portugal’ gevierd, de nationale feestdag van Portugal. Porto komt tot leven met parades, concerten en andere culturele evenementen. Je kunt genieten van traditionele muziekoptredens en dansvoorstellingen, en de straten volgen met locals die trots de Portugese vlag zwaaien. Dit is een geweldige dag om de trots en het patriottisme van de bevolking te ervaren en jezelf onder te dompelen in de rijke geschiedenis van het land. Zeker een feestje om mee te maken. Het voordeel aan de meeste feestdagen in Porto, is dat alles in de zomermaanden is en zich dus voor het grootste gedeelte buiten op staat afspeelt. Dus ga jij in de maanden mei, juni of juli naar Portugal en ben je in de buurt van Porto, dan zijn deze feesten absoluut een aanrader om eens mee te maken. Uiteraard is het aan jezelf te bepalen wat je wel of niet aanspreekt, maar dat het een verrijking is van je vakantie, dat is een ding wat zeker is.