Alaska dag verenigde staten

Alaska Day is een belangrijke viering in de Verenigde Staten, die jaarlijks op 18 oktober wordt gevierd. Het is een feestdag die het einde van het Russische bewind in Alaska markeert en de overdracht van het grondgebied aan de Verenigde Staten in 1867 viert. In dit artikel zullen we de geschiedenis en viering van Alaska Day onderzoeken.

Wat is Alaska Day en waarom is het belangrijk?

Alaska Day is een feestdag die wordt gevierd in de Verenigde Staten om de overdracht van Alaska van het Russische Rijk naar de Verenigde Staten in 1867 te herdenken. De overdracht vond plaats op 18 oktober van dat jaar, en daarom wordt deze datum gevierd als Alaska Day. Het is een belangrijke dag voor de bevolking van Alaska, omdat het de geboorte van hun staat viert en de rijke culturele geschiedenis van de regio markeert.

De oorsprong van Alaska Day

Alaska, toen een Russische kolonie, werd verkocht aan de Verenigde Staten in 1867 voor een bedrag van $ 7,2 miljoen. De deal kwam tot stand onder de regering van president Andrew Johnson en werd bekend als de Alaska Purchase. De overdracht van de soevereiniteit vond plaats op 18 oktober van dat jaar, toen de Russische vlag op het gouverneurspaleis in Sitka werd neergehaald en de Amerikaanse vlag werd gehesen.

Hoe wordt Alaska Day gevierd?

In Alaska wordt Alaska Day gevierd met parades, vuurwerk en festiviteiten die de geschiedenis en cultuur van de staat benadrukken. De festiviteiten beginnen vaak met een ceremonie waarbij de Amerikaanse vlag wordt gehesen en het volkslied wordt gezongen. Er worden toespraken gehouden door lokale leiders en er worden traditionele dansvoorstellingen gehouden. In Sitka, waar de overdracht plaatsvond, wordt elk jaar een groot festival gehouden met live muziek, eten en spelletjes. Het is een tijd voor Alaskanen om te vieren wie ze zijn en waar ze vandaan komen.

Traditionele kleding en dansen op Alaska Day

Tijdens de viering van Alaska Day worden traditionele kleding en dansen gepresenteerd. De Tlingit zijn een van de oorspronkelijke inheemse volkeren van Alaska en hun traditionele kleding en dansen spelen een belangrijke rol tijdens de vieringen. Tijdens de parades worden grote gele hoeden gedragen die origineel waren voor de Russische priesters die naar Alaska kwamen om de Tlingit te bekeren. Het is een unieke manier om de geschiedenis van Alaska te eren en te respecteren.

Musea en erfgoedsites in Alaska

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Alaska, zijn er tal van musea en erfgoedsites die je kunt bezoeken. In Sitka is er het Sitka National Historical Park, waar je de Tlingit-cultuur kunt verkennen en wandelen door de totempalen kunt maken. Ook heeft Anchorage het Anchorage Museum, waar de geschiedenis en cultuur van Alaska worden tentoongesteld.

Wereldrecord sneeuwpoppen maken op Alaska Day

In 2018 vestigde de stad Kotzebue in Alaska het wereldrecord voor het maken van de meeste sneeuwpoppen in een uur. Het record werd gevestigd tijdens de viering van Alaska Day, en 350 sneeuwpoppen werden gemaakt door de lokale bevolking. Het is een ander voorbeeld van hoe Alaska Day creativiteit en vindingrijkheid inspireert.

Alaska Day vertegenwoordigt de geschiedenis en cultuur van Alaska

Alaska Day vertegenwoordigt de rijke geschiedenis en cultuur van Alaska. Het is een tijd om de overdracht van Alaska van het Russische Rijk aan de Verenigde Staten te herdenken en de oorspronkelijke inheemse volkeren te eren. Het is een unieke en levendige viering die de prestaties en culturele geschiedenis van Alaska viert.

Conclusie

Alaska Day is een belangrijke feestdag in de Verenigde Staten die de overdracht van Alaska van het Russische rijk naar de Verenigde Staten in 1867 herdenkt. De dag wordt elk jaar op 18 oktober gevierd en is een kans voor Alaskanen om hun erfgoed en cultuur te vieren. Tijdens de feestelijkheden worden traditionele kleding en dansen gepresenteerd en worden activiteiten georganiseerd die de lokale creativiteit en vindingrijkheid tonen. Het is een unieke viering die de rijke geschiedenis en cultuur van Alaska vertegenwoordigt en de heldhaftige daden van de mensen herdenkt die de Amerikaanse staat tot stand brachten.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Alaska Day?

Alaska Day is een feestdag die de overdracht van Alaska van het Russische rijk naar de Verenigde Staten in 1867 herdenkt.

2. Wanneer is Alaska Day?

Alaska Day wordt elk jaar op 18 oktober gevierd.

3. Waar wordt Alaska Day gevierd?

Alaska Day wordt voornamelijk gevierd in Alaska, maar er zijn ook vieringen in andere delen van de Verenigde Staten.

4. Welke activiteiten vinden plaats tijdens Alaska Day?

Tijdens Alaska Day vinden er parades, ceremonie├źn, dansvoorstellingen en andere festiviteiten plaats die de geschiedenis en cultuur van Alaska benadrukken.

5. Wat is het belang van Alaska Day?

Alaska Day is belangrijk omdat het de geschiedenis van de staat en de oorspronkelijke inheemse volkeren viert, evenals de prestaties van de mensen die hebben bijgedragen aan de oprichting van de Amerikaanse staat.