Boxing day

Op de dag na kerst vieren mensen in veel landen de feestdag bekend als ‘Boxing Day’. Deze dag heeft een interessante geschiedenis en is tegenwoordig geëvolueerd tot een dag van koopjesjagen en sportevenementen. In dit artikel gaan we dieper in op de oorsprong van Boxing Day, hoe het vandaag de dag wordt gevierd en wat je kunt doen op deze feestelijke dag.

Wat is Boxing Day?

Boxing Day is een feestdag die voornamelijk wordt gevierd in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. De dag vindt traditioneel plaats op de dag na kerst, dus op 26 december.

Hoewel de oorsprong van Boxing Day niet helemaal duidelijk is, zijn er verschillende theorieën over hoe deze feestdag is ontstaan. Eén theorie is dat de naam afkomstig is van de dozen die in kerken werden gebruikt om giften voor de armen te verzamelen. Andere theorieën suggereren dat het afkomstig is van de traditie om dienstmeisjes en bedienden op de dag na kerst vrij te geven en hen te voorzien van een ‘kerstbox’ met geschenken.

Hoe wordt Boxing Day nu gevierd?

Tegenwoordig wordt Boxing Day beschouwd als een dag van winkelen en koopjesjagen. Veel winkels bieden enorme kortingen aan op deze dag, wat het een van de drukste winkeldagen van het jaar maakt. Het is ook een populaire dag voor sportevenementen, zoals paardenraces in het Verenigd Koninkrijk en voetbalwedstrijden in Australië.

Naast winkelen en sportevenementen zijn er veel andere manieren om Boxing Day te vieren. Veel mensen brengen de dag door met vrienden en familie en genieten van restjes van het kerstdiner. Anderen gebruiken de dag om te ontspannen en te herstellen van de drukte van de kerstperiode.

Hoe kun je Boxing Day vieren?

Als je wilt weten hoe je Boxing Day op een leuke en aangename manier kunt vieren, zijn er tal van geweldige opties. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

Ga winkelen

Als je van koopjesjagen houdt, is Boxing Day de perfecte dag om uit te gaan winkelen. Veel winkels bieden kortingen en promoties aan, wat het een geweldige dag maakt om cadeaus te kopen voor de volgende kerst.

Kijk voetbal

In Australië is Boxing Day een zeer populaire dag voor voetbalwedstrijden. Als je van voetbal houdt, kun je een wedstrijd bijwonen of op tv kijken.

Geniet van de natuur

Als je in een land woont met mooi weer op Boxing Day, is het een geweldige dag om naar buiten te gaan en van de natuur te genieten. Maak een wandeling, ga picknicken of organiseer een barbecue.

Maak er een gezellige dag van

Als je niet van voetbal houdt en niet wilt winkelen, kun je Boxing Day vieren door een gezellige dag te hebben met vrienden en familie. Maak een vuur, kijk een film of speel een bordspel.

Veelgestelde vragen over Boxing Day

1. Is Boxing Day een feestdag in de Verenigde Staten?

Nee, Boxing Day is geen feestdag in de Verenigde Staten.

2. Wanneer begon de traditie van Boxing Day?

Hoewel het niet helemaal duidelijk is wanneer Boxing Day begon, wordt het al sinds de middeleeuwen gevierd.

3. Is Boxing Day alleen voor winkelen?

Nee, hoewel winkelen een populaire activiteit is op Boxing Day, zijn er ook veel andere manieren om de dag te vieren.

4. Waarom is Boxing Day zo populair in Canada?

Boxing Day is erg populair in Canada vanwege de enorme kortingen die veel retailers aanbieden op deze dag.

5. Zijn er speciale gerechten geassocieerd met Boxing Day?

Nee, er zijn geen speciale gerechten geassocieerd met Boxing Day, behalve het genieten van restjes van het kerstdiner.

Conclusie

Boxing Day is een interessante feestdag met een rijke geschiedenis die tegenwoordig voornamelijk wordt geassocieerd met winkelen en sportevenementen. Maar er zijn tal van andere manieren om deze feestelijke dag te vieren, van het genieten van de natuur tot het hebben van een gezellige dag met vrienden en familie. Ongeacht hoe je de dag doorbrengt, zorg ervoor dat je er het beste van maakt en geniet van deze speciale tijd van het jaar.