Cannstatter volksfest duitsland

Ieder jaar in september trekt het Cannstatter Volksfest, ook bekend als het Stuttgart Beer Festival, miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Het festival, dat meer dan twee weken duurt, biedt een mix van kermisattracties, Duitse gastronomie en natuurlijk bier, veel bier. In dit artikel lees je alles over het festival, van de geschiedenis tot de attracties die je niet mag missen.

De geschiedenis van het Cannstatter Volksfest

Het Cannstatter Volksfest gaat terug tot 1818, toen het voor het eerst werd gehouden als een paardenrace-evenement. Het festival groeide en bloeide in de loop der jaren en stond uiteindelijk vooral bekend om het bier. Er zijn ruim 30 brouwerijen die elk jaar aansluiten bij het festival.

Wat je moet weten voordat je gaat

Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je naar het festival gaat. Ten eerste, het festival vindt plaats op het Cannstatter Wasen-terrein in Stuttgart en begint in het laatste weekend van september en duurt ongeveer twee weken. Daarnaast is de toegang tot het festival gratis.

Wat zijn de attracties op het Cannstatter Volksfest?

Het festival heeft meer dan 300 attracties en heeft voor ieder wat wils. Naast de kermisattracties is er een groot aanbod van verschillende eettentjes en foodtrucks. Maar waar het festival echt om draait, is het bier. De meest populaire tent is de Hofbräu-Zelt, die ongeveer 10.000 mensen kan herbergen.

Tips voor een bezoek aan het festival

Het Cannstatter Volksfest is een overweldigend en druk festival, dus het is belangrijk om je te wapenen met wat tips voordat je gaat. Neem bijvoorbeeld cash geld mee, omdat de meeste eettentjes en bierstallen geen kaarten accepteren. Daarnaast is het verstandig om vroeg in de middag te gaan om de drukte voor te zijn en om een plekje te bemachtigen in een van de grote bier tenten.

Een familievriendelijke ervaring

Het festival is niet alleen voor de volwassenen, want er zijn ook tal van activiteiten voor kinderen en gezinnen. Van draaimolens tot speelgoedkramen, er valt genoeg te zien en te doen voor jongere bezoekers. Ouders kunnen ook gerust zijn, want er zijn beveiligingsagenten die ervoor zorgen dat het festival veilig blijft.

Het bier van het Cannstatter Volksfest

Het festival staat bekend om zijn bier en er zijn tientallen verschillende soorten bier die je kunt proberen. Van donker bier tot lichte pils, er is voor ieder wat wils, en veel van de brouwerijen hebben hun eigen tent op het festival.

Waar verblijven tijdens het festival?

Als je van plan bent om te overnachten in Stuttgart, is het belangrijk om je accommodatie vroeg te boeken. Er zijn veel hotels en Airbnb’s in de buurt van het festivalterrein, maar deze worden snel volgeboekt, vooral in het weekend.

Bezoek Stuttgart tijdens het Cannstatter Volksfest

Als je besluit naar het festival te gaan, neem dan ook de tijd om de prachtige stad Stuttgart te verkennen. De stad heeft veel mooie bezienswaardigheden om te ontdekken, zoals het indrukwekkende Porsche Museum en het beroemde Mercedes-Benz Museum.

Hoe kom je naar het festival?

Er zijn verschillende manieren om naar het Cannstatter Volksfest te gaan. Zo kun je met de trein of bus naar Stuttgart reizen en vanaf daar overstappen op de lokale tram om bij het festivalterrein te komen. Het is ook mogelijk om met de auto te komen, maar het kan druk zijn op de wegen rondom het festival.

Wat maakt het Cannstatter Volksfest zo speciaal?

Het Cannstatter Volksfest is niet alleen Duitslands grootste bierfestival, maar ook een wereldberoemd evenement dat miljoenen bezoekers uit de hele wereld trekt. Het festival heeft een unieke sfeer die een mix is van Duitse tradities en kosmopolitische energie.

Conclusie

Het Cannstatter Volksfest is een van de grootste en meest populaire bierfestivals ter wereld. Het biedt een unieke mix van attracties voor jong en oud, biedt tal van verschillende soorten bier, en heeft een geweldige sfeer die je nergens anders zult vinden. Als je van plan bent om te gaan, bereid je dan goed voor en geniet van alles wat het festival en Stuttgart te bieden hebben.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort bier wordt er geserveerd op het festival?

Er zijn tientallen verschillende soorten bier die worden geserveerd op het Cannstatter Volksfest, variërend van donker bier tot lichte pils.

Wat zijn de beste attracties op het festival?

Sommige van de populairste attracties op het festival zijn de kermisattracties en de Hofbräu-Zelt, de grootste tent van het festival waar duizenden mensen tegelijk kunnen zitten en genieten van bier en eten.

Is het festival geschikt voor kinderen?

Ja, het festival is zeer geschikt voor kinderen en gezinnen. Er zijn veel activiteiten en attracties die speciaal voor kinderen zijn ontworpen.

Hoeveel kost het om naar het festival te gaan?

De toegang tot het festival is gratis, maar de attracties, het eten en het bier zijn uiteraard wel tegen betaling.

Is accommodatie rondom het festivalterrein duur?

De prijzen voor accommodatie variëren afhankelijk van de tijd van het jaar en het type accommodatie dat wordt gekozen. Het is echter belangrijk om je accommodatie vroeg te boeken, omdat het snel volgeboekt kan zijn, vooral in het weekend.