Dag van asturie spanje

Asturië, een autonome regio in het noorden van Spanje, viert elk jaar op 8 september de ‘Dag van Asturië’, ter herdenking van de oprichting van het Koninkrijk Asturië in 718 na Christus. De dag is een viering van de rijke geschiedenis en cultuur van Asturië en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld aan. In dit artikel zullen we de fascinerende geschiedenis en tradities van de dag van Asturië bespreken.

Geschiedenis van de dag van Asturië

Om de dag van Asturië beter te begrijpen, moeten we teruggaan naar het jaar 718. Tijdens deze periode in de Spaanse geschiedenis was het land onder Arabische overheersing. Een Visigotische edelman genaamd Pelayo kwam echter in opstand tegen de Arabieren en vestigde het Koninkrijk Asturië in het noorden van Spanje. Deze gebeurtenis wordt beschouwd als het begin van de Reconquista, de herovering van Spanje door de christelijke koninkrijken.

Sindsdien is 8 september een belangrijke feestdag in Asturië ter ere van deze historische gebeurtenis. Het was in 1984 dat de regionale regering van Asturië de vakantie officieel erkende als de ‘Dag van Asturië’.

Tradities op de dag van Asturië

De dag van Asturië viert de rijke cultuur en tradities van de regio. De dag begint met een oecumenische mis in de kathedraal van Oviedo, de hoofdstad van Asturië. Na de mis wordt de vlag van Asturië gehesen op het Plaza de la Constitución, het centrale plein van Oviedo.

Op deze dag zijn er ook verschillende culturele activiteiten, waaronder concerten, parades, dansvoorstellingen en traditionele spelletjes. Mensen dragen traditionele klederdracht en er worden regionale gerechten geserveerd, waaronder fabelachtige vis- en zeevruchtgerechten.

Populaire attracties

Er zijn ook andere attracties die je kunt bezoeken tijdens de dag van Asturië, waaronder:

De Prinsen van Asturias-prijzen

De Prinsen van Asturias-prijzen worden elk jaar in Oviedo uitgereikt aan internationale persoonlijkheden of organisaties die zich hebben onderscheiden in wetenschappelijk onderzoek, cultuur, sport, sociale wetenschappen of technologie.

Pre-Romaanse architectuur

Asturië staat bekend om zijn pre-Romaanse architectuur, waaronder de kerk van Santa María del Naranco en de kerk van San Miguel de Lillo. Deze monumenten zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn populaire toeristische attracties.

Nationaal Park Picos de Europa

Het Nationaal Park Picos de Europa ligt in de regio Asturië en is een van de populairste toeristische attracties van Spanje. Het park heeft een indrukwekkend landschap, met hoge bergen, valleien en meren. Het is de thuisbasis van een breed scala aan flora en fauna, waaronder wilde katten, bruine beren en gieren.

Tips voor reizigers

Als je tijdens de dag van Asturië naar Asturië reist, zijn hier enkele tips om je reis gemakkelijker te maken:

– Boek je accommodatie van tevoren omdat veel hotels en hostels snel vol raken tijdens de vakantieperiodes.
– Probeer de lokale gerechten en drankjes, zoals fabada (een stoofpot van bonen, chorizo en spek) en cider.
– Wegens het grote aantal bezoekers kunnen sommige attracties en musea op de dag van Asturië overvol zijn. Plan je route van tevoren en wees bereid om in de rij te staan om toegang te krijgen.

Conclusie

De dag van Asturië is een belangrijke feestdag in Asturië ter ere van de oprichting van het Koninkrijk Asturië in 718 na Christus. De dag viert de rijke geschiedenis en cultuur van de regio met diverse activiteiten, waaronder concerten, parades, traditionele spellen, regionale gerechten, en nog veel meer. Mensen van over de hele wereld komen naar Asturië om deze fascinerende viering te ervaren. Als je naar Asturië reist tijdens de dag van Asturië, wees dan voorbereid op drukte en plan van tevoren om optimaal te genieten van deze festivals in deze prachtige regio van Spanje.

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de dag van Asturië:

Wat is de geschiedenis achter de dag van Asturië?

De dag herdenkt de oprichting van het Koninkrijk Asturië in 718 na Christus en wordt beschouwd als het begin van de Reconquista, de herovering van Spanje door de christelijke koninkrijken.

Wat zijn de populaire attracties tijdens de dag van Asturië?

Enkele populaire attracties zijn de Prinsen van Asturias-prijzen, pre-Romaanse architectuur en het Nationaal Park Picos de Europa.

Wat zijn enkele traditionele gerechten die ik kan proberen tijdens de dag van Asturië?

Probeer de fabelachtige vis- en zeevruchtgerechten en lokale delicatessen zoals fabada (een stoofpot van bonen, chorizo en spek) en cider.

Welke tips kunt u bieden voor reizigers tijdens de dag van Asturië?

Boek je accommodatie van tevoren, probeer lokale gerechten en drankjes en plan je route van tevoren om optimaal te genieten van attracties. Wees niet ontmoedigd door drukte.