Dag van de barkeeper

Dag van de Barkeeper: Een dag om barkeepers over de hele wereld te eren

Barkeepers zijn de helden van de uitgaansgelegenheden over de hele wereld. Zij creëren de perfecte cocktail, schenken de beste whisky in en zorgen ervoor dat hun klanten zich thuis voelen. De ‘Dag van de Barkeeper’ is een dag om de barkeepers te eren en hun harde werk te waarderen.

Een korte geschiedenis van de Dag van de Barkeeper

De ‘Dag van de Barkeeper’ werd voor het eerst gevierd in 2011 en werd bedacht door Jake Burger, een inwoner van de Verenigde Staten. Burger wilde dit speciale beroep eren en heeft de datum 8 december gekozen als officiële dag om barkeepers over de hele wereld te vieren.

De taken van een barkeeper

Een barkeeper heeft vele taken naast het mixen van cocktails. Zij moeten ervoor zorgen dat de bar schoon en hygiënisch is, drankvoorraad bijhouden, de kas opmaken en klanten ontvangen. Barkeepers moeten ook weten hoe ze met lastige klanten moeten omgaan en hoe ze het beste kunnen reageren op noodgevallen.

Kwaliteiten van een goede barkeeper

Een goede barkeeper moet behendig zijn en in staat om snel en efficiënt te werken. Zij moeten ook sociaal vaardig zijn en in staat om conversaties te voeren met klanten. Een goede kennis van verschillende soorten dranken en hun mixen is ook van essentieel belang.

Opleiding tot barkeeper

Er zijn verschillende opleidingen beschikbaar voor wie een carrière in de bartending wensen. Opleidingen variëren van korte cursussen tot volledige opleidingen van 6 maanden tot een jaar. Sommige opleidingen bieden ook kansen voor stagiaires.

De evolutie van cocktails

Cocktails hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Deze drankjes zijn enorm geëvolueerd en tegenwoordig zijn er talloze variaties te vinden in bars over de hele wereld. Populaire cocktails op dit moment zijn onder andere de Mojito, de Margarita, en de Cosmopolitan.

De toekomst van de bartending-industrie

De bartending-industrie groeit gestaag en er worden steeds meer premium cocktails geschonken. Er zijn ook meer mogelijkheden voor opleiding en specialisatie binnen de branche. Het is belangrijk voor barkeepers om zichzelf te blijven ontwikkelen om zo relevant te blijven in de moderne bartending-industrie.

De impact van COVID-19 op de bartending-industrie

De pandemie heeft een grote impact gehad op de bartending-industrie, met veel bars die gesloten moesten blijven tijdens lockdowns. Veel bartenders zijn overgestapt naar online gebruik en hebben zichzelf en hun vaardigheden aangepast aan de nieuwe werkelijkheid.

De beste bars ter wereld

Er zijn veel geweldige bars over de hele wereld te vinden. Dit zijn enkele van de beste met veel prijzen op hun naam: De American Bar at the Savoy Hotel in Londen, de Connaught Bar in Londen, de Clumsies in Athene en de Dead Rabbit Grocery & Grog in New York.

Het vieren van de Dag van de Barkeeper

Er zijn veel manieren om de ‘Dag van de Barkeeper’ te vieren, van een bezoek aan lokale bars tot het delen van berichten op sociale media om barkeepers te eren en te bedanken voor hun harde werk. Veel bars bieden ook speciale kortingen of evenementen ter ere van deze speciale dag.

Hoe kan je zelf een eenvoudige cocktail maken?

Voor een eenvoudige cocktail heb je slechts een paar ingrediënten nodig, zoals gin, tonic en limoen voor een klassieke gin & tonic. Vul een glas met ijs, voeg een schijfje limoen toe en schenk de gin over het ijs. Voeg tot slot de tonic toe en roer voor een heerlijke cocktail.

De opkomst van mocktails

Mocktails zijn alcoholvrije cocktails die steeds populairder worden. Er zijn veel creatieve en smakelijke mocktails zoals de ‘Virgin Margarita’ en de ‘Pineapple Coconut-Lime Mocktail’. Deze worden vaak geserveerd als een alternatief voor mensen die niet drinken, zwanger zijn of gewoon iets nieuw willen proberen.

De rol van barkeepers in de gemeenschap

Barkeepers spelen een belangrijke rol in veel gemeenschappen door te helpen bij fondsenwerving en het ondersteunen van belangrijke lokale evenementen. Veel bars organiseren ook evenementen zoals quizzen, open mics en live muziek om de gemeenschap te helpen verbinden en ondersteunen.

Hoe kan je een goede fooi geven aan een barkeeper?

Het is gebruikelijk om 15-20% fooi te geven voor goede service in een bar. Als je tijd doorbrengt aan de bar en een goede relatie opbouwt met de barkeeper, kan je overwegen om extra fooi te geven voor uitstekende service.

Hoe kan je een barkeeper worden?

Barkeeper worden vergt vaardigheden en passie voor het werk. Het is belangrijk om te zoeken naar een gerenommeerde bartending-school en een stage lopen in een lokale bar om meer ervaring op te doen. Oefen thuis ook je cocktail-making vaardigheden en lees en bekijk veel bronnen om meer kennis en inspiratie te krijgen.

Conclusie

De ‘Dag van de Barkeeper’ is een belangrijke dag om barkeepers over de hele wereld te eren. Met hun creativiteit, sociale vaardigheden en expertise spelen ze een krachtige rol in de uitgaansgelegenheden. Het is belangrijk om hun harde werk en hun bijdrage aan de gemeenschap te waarderen.