Epifania colombia

De Epifania is een belangrijke christelijke feestdag en wordt ook wel Driekoningen genoemd. In Colombia wordt deze dag echter op een unieke manier gevierd, met een combinatie van religieuze en culturele tradities. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Epifania Colombia.

Wat is Epifania Colombia?

Epifania Colombia (ofwel ‘Dia de los Reyes Magos’) is een feestdag die jaarlijks op 6 januari wordt gevierd in Colombia. Het is een nationale feestdag waarbij mensen samenkomen om te vieren dat de drie wijzen uit het oosten (Melchior, Balthazar en Caspar) op bezoek kwamen bij het kindje Jezus en Hem geschenken brachten.

Wat zijn de tradities van Epifania Colombia?

Op Dia de los Reyes Magos worden er over het hele land feesten georganiseerd, waarbij er traditionele gerechten worden gegeten en er cadeaus worden gegeven. Een van de meest populaire tradities is “El Día de los Inocentes”, de dag van de onschuldigen. Dit verwijst naar de kinderen die werden gedood door Herodes, die vreesde dat de nieuwe koning geboren was. Op deze dag worden kinderen traditioneel bedrogen door volwassenen, zoals bijvoorbeeld door hen te vertellen dat de Drie Koningen zijn gearriveerd.

Een andere traditie is het bakken van een speciale taart genaamd ‘Rosca de Reyes’, die symbool staat voor de kroon van Christus. Er wordt een plastic babyfiguur in de taart verstopt en degene die de baby vindt, moet de volgende Rosca de Reyes kopen.

Hoe wordt Epifania Colombia gevierd?

In veel steden en dorpen in Colombia vinden optochten plaats, waarbij mensen in kostuums van de Drie Koningen en engelen door de straten lopen. Er zijn ook veel dansvoorstellingen en muziekoptredens.

Een van de meest indrukwekkende vieringen vindt plaats in de stad Pasto, waar de ‘Carnaval van de Zwarten en Witten’ wordt gehouden. Dit is een van de grootste en oudste carnavals van Zuid-Amerika en bestaat uit een parade van kleurrijke kostuums en dansers die traditionele muziek spelen.

Wat moet ik dragen tijdens Epifania Colombia?

Tijdens Epifania Colombia is het gebruikelijk om kleding te dragen in de kleuren van de Drie Koningen: rood, groen en goud. Het is ook niet ongebruikelijk om te zien dat mensen verkleed zijn in de kostuums van de Drie Koningen of engelen.

Waar kan ik Epifania Colombia vieren?

Er zijn veel verschillende plaatsen in Colombia waar Epifania Colombia wordt gevierd en waar het een unieke en kleurrijke ervaring kan zijn. Enkele populaire bestemmingen zijn:
– Pasto, voor het Carnaval van de Zwarten en Witten
– Medellín, voor de Parade van de Verlichte Leven
– Manizales, voor het Festival van de Vogels

Wat zijn de typische gerechten van Epifania Colombia?

Tijdens Epifania Colombia worden er diverse lokale gerechten gegeten. De typische maaltijd is vaak een combinatie van vlees, rijst, bonen en arepa’s (een soort maïsbrood). Als dessert wordt er vaak ‘Natilla’ gegeten, een soort pudding op smaak gebracht met kaneel en vanille.

Hoe kan ik meedoen met de tradities van Epifania Colombia?

Als je Epifania Colombia wilt vieren en wilt meedoen met tradities, kun je proberen om de ‘Rosca de Reyes’ te bakken of een lokaal feest bij te wonen. Het is ook leuk om jezelf te verkleden in de kleuren van de Drie Koningen en deel te nemen aan een lokale optocht of parade.

Wat komt er na Epifania Colombia?

Na Epifania Colombia begint de Colombiaanse carnavalperiode, die tot aan het einde van februari duurt. Dit is een tijd van feest en viering en er gebeurt van alles in het hele land.

Wanneer is de volgende Epifania Colombia?

De volgende Epifania Colombia zal vallen op donderdag 6 januari 2022.

Conclusie

Epifania Colombia is een unieke feestdag die de traditionele religieuze feestdag van Driekoningen combineert met lokale culturele tradities. Het is een dag van samenkomst, feest en viering over het hele land, met optochten, dansvoorstellingen, lokale gerechten en cadeaus.
Als je Epifania Colombia wilt vieren, kun je genieten van de lokale tradities en proberen om mee te doen met de feestelijkheden.