George town unesco world heritage day maleisie

George Town in Maleisië is een stad die door de UNESCO erkend is als werelderfgoed. De stad staat bekend om zijn prachtige gebouwen, rijke geschiedenis en diverse culturen. Je kunt er de hele dag doorbrengen en nog steeds niet alle bezienswaardigheden hebben gezien. In dit artikel nemen we je mee door de geschiedenis van de stad en laten we je alle prachtige plekken zien die je kunt bezoeken tijdens de Werelderfgoeddag in George Town.

De geschiedenis van George Town

De stad George Town werd opgericht in het jaar 1786 door Francis Light, een officier van de Britse Oost-Indische Compagnie. Hij koos het eiland Penang als een strategische locatie voor de handel tussen Europa en Azië. De stad is vernoemd naar koning George III van Groot-Brittannië.

Wat te zien en te doen op Werelderfgoeddag in George Town

Bezoek aan de musea

George Town staat bekend om zijn oude musea die een schat aan oude Maleise en Britse geschiedenis bieden. Bezoekers moeten zeker een educatieve trip boeken naar de musea van Maleisië. Het Penang Museum en het wereldberoemde Teochew Family Museum zijn onmisbaar voor geschiedenisliefhebbers en toeristen.

Verken de oude stadscentra

De stad heeft twee belangrijke oude stadscentra, Colonial George Town en Little India. Deze oude stijl bouwwerken zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en laten de rijke historie zien van de stad. Verken de oude straatjes, proef bijzondere streetfoodgerechten en geniet van de fascinerende architectuur.

Een bezoek aan de tempels

George Town herbergt verschillende plaatsen van aanbidding van verschillende religies en culturen, waaronder boeddhistische, hindoeïstische en islamitische tempels. De Kek Lok Si-tempel, de grootste boeddhistische Tempel in Maleisië, is zonder twijfel de meest iconische en populaire tempel.

Bezoek aan de street art

George Town is beroemd om zijn levendige street art en muurschilderingen. Het street art-project, geïnitieerd door de lokale kunstenaar Ernest Zacharevic, heeft internationale aandacht gekregen. Het project heeft de stad omgetoverd tot een kunstgalerie in de buitenlucht.

Een wandeling over de clan-jetties

De clan-jetties zijn de woonwijken van de Chinese families van de kust van Penang. Er zijn twee clan-jetties op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je wordt daar meegenomen in het leven van deze gemeenschappen en kunt genieten van het prachtige uitzicht op zee.

Hoe George Town te bereiken

George Town is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is Penang International, op ongeveer 20 km afstand. Vanaf hier kun je een taxi of een bus nemen om George Town te bereiken. Het is ook mogelijk om de stad met de trein te bereiken vanuit andere delen van Maleisië.

Conclusie

George Town, gelegen in de noordelijke staat Penang, is een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en architectuur. Het lopen door de stad voelt als een stap terug in de tijd. De stad heeft een UNESCO Werelderfgoedstatus, dankzij het zeer goed bewaarde erfgoed. Tijdens de Werelderfgoeddag in George Town zijn er een aantal plaatsen die absoluut niet gemist mogen worden. Met de vele historische bezienswaardigheden, de rijke cultuur en de schilderachtige stadskleursel zijn we er zeker van dat een bezoek aan George Town op je bucketlist staat.

Veel gestelde vragen

1. Wanneer is Werelderfgoeddag in George Town?
Werelderfgoeddag wordt jaarlijks gehouden op 18 april.
2. Is George Town duur om te bezoeken?
George Town is geen dure stad om te bezoeken, of je nu budget- of luxereizen met accommodatie en restaurants kiest.
3. Wat is de beste tijd om George Town te bezoeken?
De beste tijd om George Town te bezoeken is tussen de maanden november en februari.
4. Hoeveel dagen moet ik in George Town doorbrengen?
We raden aan om minimaal 3 tot 4 dagen in George Town door te brengen om de stad ten volle te kunnen verkennen, maar dat hangt van jouw voorkeur af.
5. Moet ik vooraf een citytour boeken?
Het is niet nodig om vooraf een citytour te boeken. George Town is gemakkelijk te verkennen, dus dat kan een leuke activiteit zijn om zelf te doen.