Singles day

Singles Day is een wereldwijd fenomeen dat in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het begon als een dag voor Chinese studenten om hun vrijgezellenbestaan te vieren, maar is uitgegroeid tot een internationale dag van online shoppen en koopjes. In dit artikel gaan we dieper in op wat Singles Day is, hoe het is begonnen en wat je kunt verwachten tijdens deze shopping festival.

Wat is Singles Day?

Singles Day is een dag die oorspronkelijk werd gevierd door Chinese studenten op 11 november. Het idee achter deze dag was om vrijgezel te zijn te vieren en te genieten van het leven zonder verplichtingen. Maar het is ook uitgegroeid tot een dag waarop mensen cadeautjes geven aan hun single vrienden en familieleden.

In 2009 sprong Alibaba, een Chinese e-commerce gigant, op de trend en besloot van Singles Day een dag van online shoppen te maken. In de jaren die volgden, explodeerde de populariteit van Singles Day in China en begonnen andere retailers het ook te omarmen.

Tegenwoordig wordt Singles Day wereldwijd gevierd als een dag van online shoppen en het scoren van koopjes. Het is een van de grootste shopping festivals ter wereld geworden, vergelijkbaar met Black Friday en Cyber Monday.

Hoe is Singles Day begonnen?

Singles Day begon als een studentenfeestje in China in de jaren 90, toen vier single mannen op zoek waren naar een manier om hun vrijgezellenbestaan te vieren. Ze kozen het nummer ‘1’ als hun symbool, omdat het lijkt op een individu zonder partner.

In de jaren die volgden, groeide de populariteit van Singles Day onder Chinese studenten. Het werd een dag waarop vrijgezellen zichzelf trakteerden op cadeautjes en uitgingen om te feesten met vrienden.

In 2009 sprong Alibaba, een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld, op de trend en besloot Singles Day te herdefiniƫren als een dag van online shoppen. Het was een doorslaand succes en in de jaren die volgden, explodeerde de populariteit van Singles Day in China en begonnen andere spelers in de retailwereld het ook te omarmen.

Wanneer is Singles Day?

Singles Day wordt gevierd op 11 november, oftewel 11/11. Dit is geen toeval, want het cijfer ‘1’ staat voor een individu zonder partner. De dag begint rond middernacht en duurt 24 uur.

Hoe wordt Singles Day gevierd?

Singles Day wordt voornamelijk gevierd door online te shoppen en te profiteren van kortingen en deals. Toen het evenement voor het eerst begon, waren het vooral de Chinese retailers die kortingen boden, maar nu doen bedrijven over de hele wereld mee aan het festival.

Veel retailers bieden hun beste deals en kortingen aan tijdens Singles Day. Dit geldt vooral voor tech-gerelateerde producten, maar ook kleding, cosmetica en andere producten zijn sterk in prijs verlaagd.

Waar kun je profiteren van Singles Day acties?

Singles Day wordt wereldwijd gevierd en veel online retailers bieden speciale kortingen en acties aan. Enkele grote spelers zijn Alibaba, JD.com, Amazon, AliExpress, Black Friday en Cyber Monday.

Ook Nederlandse retailers bieden steeds vaker kortingen en acties aan tijdens Singles Day. Enkele populaire retailers die meedoen zijn Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Wehkamp.

Hoe bereid je je voor op Singles Day?

Als je van plan bent om te profiteren van de kortingen en acties tijdens Singles Day, is het verstandig om je goed voor te bereiden.

– Bepaal van tevoren waar je naar op zoek bent en maak een lijstje.
– Check de prijzen van de producten die je graag wilt hebben van tevoren, zodat je kunt zien of je echt een goede deal scoort.
– Houd de social media kanalen van je favoriete retailers in de gaten voor promoties en kortingen.
– Zorg ervoor dat je een account hebt aangemaakt bij de retailers waar je van plan bent te kopen, zodat je snel kunt afrekenen.

Tips voor veilig online shoppen tijdens Singles Day

Veilig online shoppen is altijd belangrijk, maar het is vooral cruciaal tijdens shopping festivals zoals Singles Day. Hieronder vind je enkele tips om veilig te blijven tijdens het shoppen.

– Gebruik een veilig wachtwoord en verander het regelmatig.
– Houd je computer en antivirus programma up-to-date.
– Vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken.
– Controleer of de website waar je op winkelt een SSL-certificaat heeft.
– Wees op je hoede voor phishing e-mails en oplichting.

Conclusie

Singles Day is een internationaal shopping festival dat oorspronkelijk begon als een studentenfeest in China. Het is uitgegroeid tot een van de grootste shopping festivals ter wereld en de populariteit blijft groeien. Tijdens Singles Day kun je profiteren van geweldige deals en kortingen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en veilig online te blijven tijdens het shoppen.

Veelgestelde vragen over Singles Day

1. Wanneer begon Singles Day?
2. Is Singles Day alleen voor singles?
3. Welke retailers doen mee aan Singles Day?
4. Hoe lang duurt Singles Day?
5. Hoe veilig is online shoppen tijdens Singles Day?

1. Wanneer begon Singles Day?

Singles Day begon als een studentenfeestje in China in de jaren 90. In 2009 werd het herdefinieert als een dag van online shoppen door Alibaba.

2. Is Singles Day alleen voor singles?

Hoewel Singles Day oorspronkelijk werd bedacht als een dag voor vrijgezellen, hebben veel mensen de dag inmiddels omarmd. Singles Day is niet langer alleen voor vrijgezellen.

3. Welke retailers doen mee aan Singles Day?

Singles Day wordt steeds meer erkend en steeds meer retailers doen mee. Enkele grote namen zijn Alibaba, JD.com, Amazon, AliExpress, Black Friday en Cyber Monday. Ook Nederlandse retailers bieden steeds vaker kortingen en acties aan tijdens Singles Day.

4. Hoe lang duurt Singles Day?

Singles Day duurt 24 uur en begint en eindigt op 11 november.

5. Hoe veilig is online shoppen tijdens Singles Day?

Veilig online shoppen is altijd belangrijk, maar het is vooral cruciaal tijdens shopping festivals zoals Singles Day. Wees extra voorzichtig met je persoonlijke en financiƫle gegevens en controleer of de website waarop je winkelt veilig is en een SSL-certificaat heeft.