Tilburgse kermis 2024

Tilburgse kermis
Officiële vrije dag: Nee

Tilburgse kermis datums

Tilburgse kermis 2025
18-07-2025
Tilburgse kermis 2024
19-07-2024
Tilburgse kermis 2023
21-07-2023
Tilburgse kermis 2022
22-07-2022
Tilburgse kermis 2021
16-07-2021
Tilburgse kermis 2020
17-07-2020
Tilburgse kermis 2019
19-07-2019
Tilburgse kermis 2018
20-07-2018
Tilburgse kermis 2017
21-07-2017

Zoals ieder jaar vindt de Tilburgse kermis altijd in de derde volle week van juli plaats. Al meer dan 450 jaar wordt deze traditie in stand gehouden. De Tilburgse kermis is de grootste kermis in de BeNeLux en trekt in deze tien dagen enorm veel bezoekers. Ruim 230 attracties zorgen voor het vermaak van de één miljoen consumenten die deze kermis elk jaar bezoeken. Dit evenement kan worden geschaard onder een van de best bezochte manifestaties. De kermis bestond in 2010, 440 jaar en is voor een groot deel voorzien van moderne attracties. Toch is er ook een flinke ruimte voor de nostalgische kermis. Daar kun je je nog kunt vergapen aan authentieke draaimolens.

Coronacrisis

De Tilburgse kermis kon vanwege de coronapandemie in het jaar 2020 geen doorgang vinden. De kermis was oorspronkelijk van 17 t/m 27 juli 2020 gepland. Wel kon door de versoepelingen de vakantiekermis van Tilburg in deze zelfde periode doorgang vinden. In plaats van de 200 attracties waren er 50 attracties te bezoeken. Evenementen en randactiviteiten die zich altijd afspelen tijdens de Tilburgse Kermis, waren afgelast.

2021

Ook de kermis van 2021 heeft in aangepaste vorm plaatsgevonden. De vakantiekermis werd druk bezocht en men kon weer zwieren en zwaaien op de kermisterreinen in de stad. Elke dag was de kermis vanaf 12 uur te bezoeken tot 21.00 uur. Aan de druktemeter kon op de website worden waargenomen hoe druk het op dat moment was op de kermis. De organisatie hoopt dat zij in de volgende jaren meer armslag hebben om de kermis te organiseren.

Roze Maandag

Voor iedereen is het 10 dagen kermisplezier. Maar met name op Roze Maandag staat de Tilburgse Kermis in het teken van homo’s, lesbiennes en transgenders. Deze dag is speciaal om de aandacht te vestigen op deze groep mensen en is sinds 1990 ontstaan. Het trekt tot wel 300.000 bezoekers en wordt gezien als een groot Nederlands homo evenement.

Er vindt in de binnenstad een Pride Walk plaats (heette vroeger de Roze Karavaan). Mensen dossen zich uit in de meest spectaculaire, roze outfits en laten aan iedereen zien wie ze zijn. Fantastisch om naar te kijken en je te vergapen aan geweldige kleding

Iedereen is welkom! 

De Roze maandag is niet alleen voor homo’s en lesbiennes, maar voor iedereen. Op deze dag van de kermis verandert de stad Tilburg in één groot festivalterrein. Veel mensen zijn er om hun diversiteit te laten zien maar wanneer jij je in het roze wilt kleden en lekker mee wil feesten kan dat ook, iedereen mag meedoen! Tijdens Roze maandag mag je lekker jezelf zijn. Of je nu hetero of homo bent, niks is gek en alles mag. Het feest op Roze maandag is uitgegroeid tot een algeheel geaccepteerd evenement!

De Roze Partners kunnen samen met de horecapartners roze maandag elk jaar weer neerzetten en er een prachtig feest van maken.

De beste top attracties

Ook al vinden we een aantal attracties best wel eng…We stappen er tóch in. Het geeft een bepaalde positieve spanning. Het is bewezen dat het deels genetisch is bepaald. De ene mens stapt gemakkelijker in een enge achtbaan dan de ander. Mensen die avontuurlijk zijn en graag risico’s nemen zijn op de Tilburgse kermis op het juiste adres. Toch voor de minder avontuurlijke mens is deze kermis ook geweldig. De nostalgische kermis tijdens deze dagen zijn voor elk persoon prima te doen!

Bijna elke kermisattractie is fantastisch. Er zijn er op de Tilburgse kermis echter een groot aantal die er met kop en schouders boven uit steken. Hieronder vindt je de beschrijving van de mooiste kermisattracties van de Tilburgse Kermis.

Haunted Mansion

Een spookhuis wat zijn weerga niet kent! Een enge attractie vol met griezelige poppen, maar ook acteurs die je de stuipen op het lijf jagen. Een attractie die al veertien jaar zijn werk doet, maar elk jaar weer is aangepast en nog betere griezelige effecten laat zien. Een echt succesnummer wat veertien uren kost om op te bouwen met 5 mensen. Je herkent dit spookhuis aan de statige gevel en hangende karretjes.

De snowjet

Een attractie die winterse taferelen en sneeuwlandschappen laat zien. Een ritje in deze attractie is voor de echte snelheidsduivels onder ons. Staat nu al een aantal jaar op de Tilburgse Kermis en heeft de mogelijkheid om 2200 mensen per uur een plezierritje te geven. In de avond tijdens de schemering is deze topper het mooist! De lampjes geven een een wonderlijk effect en lokken je voor een heerlijke rit!

Het reuzenrad

Op geen enkele kermis mag het reuzenrad ontbreken. Deze attractie, die ook wel in de volksmond Hooggaatie, wordt genoemd is 38 meter hoog en 21 meter breed. Er hangen 24 bakjes aan het rad waar je met 6 personen in kunt zitten. Het reuzenrad is te vinden op het Stadhuisplein. Wanneer je boven aangekomen bent, heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Mensen met hoogtevrees kunnen beter een andere attractie kiezen want je kijkt van bovenaf in een 17 meter diepe afgrond. Vooral in de avonduren wanneer de verlichting brand, is een rit in het reuzenrad fantastisch!

De reactor

Deze spectaculaire “spin and puke” attractie is bedoeld voor mensen met een sterke maag. Maar ben je niet zo’n waaghals dan geeft kijken ook veel plezier. Staat nog maar een paar jaar op de kermis in Tilburg maar is onvergetelijk. De attractie bestaat uit een grote schotel op een grote arm met 24 zittingen. De arm gaat omhoog en omlaag en de schotel draait zelf ook zijn rondjes. Behoorlijk heftig om te zien en om er gebruik van te maken.

Around the world

Zit je graag in een zweefmolen? Dan heb je vast geen last van hoogtevrees. De Around the world zweefmolen is 80 meter hoog en gebouwd in 2015. Deze zweefmolen biedt de mogelijkheid om net even iets harder te gaan dan het reuzenrad. De attractie heeft zestien gondels met elk twee stoeltjes. Heerlijk uitwaaien en genieten van het uitzicht.

De Gladiator

Een prachtig stukje vakwerk is de Gladiator. Het is een variant op de booster maar dan in gladiator-thema. Het 62 meter hoge gevaarte heeft aan elke zijde een gondel waar 10 mensen in kunnen zitten. Hij gaat hoog, hard en draait in alle richtingen. Een apart stukje belevenis op de Tilburgse kermis.

Bovenstaande attracties zijn nog maar een kleine greep uit de 200 toppers die je allemaal kunt beleven tijdens de derde week in juli. Wanneer je een maal geweest bent, wil je de kermis elk jaar weer bezoeken!