Wereld emoji dag

Op 17 juli vieren we Wereld Emoji Dag, een dag gewijd aan de kleine symbolen die onze digitale communicatie kleur geven. Maar wist je dat er meer is dan alleen de gezichtjes en handgebaren? Hier is alles wat je moet weten over Wereld Emoji Dag.

Wat is Wereld Emoji Dag?

Wereld Emoji Dag is een jaarlijkse viering op 17 juli die de opkomst en populariteit van emoji’s viert en erkent. Het begon allemaal in 2014 toen Jeremy Burge, oprichter van Emojipedia, voorstelde om deze dag te vieren. Sindsdien is het uitgegroeid tot een internationaal gevierde dag.

Waarom valt Wereld Emoji Dag op 17 juli?

17 juli is de dag die wordt weergegeven op de “Kalender” emoji, wat het perfecte symbool is om Wereld Emoji Dag te vertegenwoordigen. Bovendien werd Apple’s iCal gelanceerd op 17 juli 2002, wat ook bijdroeg aan de keuze van de datum.

Wat zijn emoji’s precies?

Emoji’s zijn kleine afbeeldingen die in digitale communicatie worden gebruikt om emoties, handelingen en voorwerpen uit te drukken. In feite zijn het kleine ideogrammen of pictogrammen die op een luchthartige en speelse manier onze boodschappen kunnen versterken.

Wie maakt de emoji’s?

De Unicode Consortium is de organisatie achter het creëren en standaardiseren van emoji’s. Het is een non-profitorganisatie die zich inzet om universele codering mogelijk te maken voor verschillende talen en tekensets, inclusief emoji’s.

Hoeveel emoji’s zijn er?

Momenteel zijn er meer dan 3.521 emoji’s in het Unicode-lexicon en elk jaar worden er nieuwe aan toegevoegd. De meest populaire zijn de gezichtjes en handgebaren, maar er zijn ook veel andere categorieën, zoals voedsel, dieren, transport en technologie.

Wat is het meest gebruikte emoji?

Volgens Emojipedia is de meest gebruikte emoji de “Lachende Tranen” gezichtje 😂, gevolgd door “Vuur” 🔥 en “Hartogen” 😍. De “Duim Omhoog” 👍 is ook populair, vooral in zakelijke communicatie.

Zijn er regels voor het gebruik van emoji’s?

Er zijn geen officiële regels voor het gebruik van emoji’s, maar het is belangrijk om te onthouden dat wat een emoji voor jou betekent, misschien niet hetzelfde is voor de ander. Gebruik ze op een passende manier en vergeet niet dat sommige emoji’s, zoals 🍑 (perzik) en 🍆 (aubergine), een dubbele betekenis kunnen hebben.

Kunnen emoji’s vertaald worden?

Omdat emoji’s universeel worden gebruikt en erkend, is er geen directe vertaling voor. Echter, met behulp van context en de betekenis van de woorden eromheen, kun je de algemene betekenis achterhalen.

Hoe worden nieuwe emoji’s gemaakt?

Nieuwe emoji’s worden voorgesteld door het publiek en vervolgens beoordeeld en geaccepteerd door het Unicode Consortium. Een nieuw verzoek moet worden ondersteund door een gedetailleerde beschrijving van de emoji en waarvoor deze wordt gebruikt.

Wat is de toekomst van emoji’s?

De toekomst van emoji’s ziet er veelbelovend uit, aangezien steeds meer bedrijven, merken en organisaties ze gebruiken om hun merk of communicatie te versterken. Er zijn ook gesprekken over het creëren van meer inclusieve en diverse emoji’s om verschillende culturen, identiteiten en ervaringen te vertegenwoordigen.

Waar kan ik meer informatie vinden over emoji’s?

Emojipedia is de beste plaats om bij te blijven over emoji-nieuws en -updates. Het biedt een volledige lijst van alle emoji’s en hun betekenissen, evenals tips en trucs voor het gebruik van emoji’s in jouw communicatie.

Hoe kan ik Wereld Emoji Dag vieren?

Er zijn veel manieren om Wereld Emoji Dag te vieren! Je kunt nieuwe emoji’s uitproberen, een verjaardagsboodschap sturen met je favoriete emoji’s, of zelfs een emoji-taart bakken. Wat je ook doet, vergeet niet om het te delen op sociale media met de hashtag #WorldEmojiDay.

Zijn emoji’s hier om te blijven?

Zeker weten! Emoji’s zijn een integraal onderdeel geworden van onze digitale communicatie en we kunnen ze niet meer wegdenken. Wie weet wat de toekomst brengt, maar één ding is zeker, deze kleine symbolen zullen ons blijven vergezellen in onze chats en e-mails.

Conclusie

Wereld Emoji Dag is een leuke manier om de kleine symbolen die ons digitale leven verrijken te erkennen. Of je nu een fervente emoji-gebruiker bent of een beginner, deze dag is een geweldige gelegenheid om creatief te zijn en te experimenteren met verschillende emoji’s.

Veelgestelde vragen

1. Wie heeft Wereld Emoji Dag bedacht?
Wereld Emoji Dag werd voorgesteld door Jeremy Burge, oprichter van Emojipedia in 2014.

2. Wat is de meest gebruikte emoji?
Volgens Emojipedia, is de “Lachende Tranen” gezichtje 😂 de meest gebruikte emoji.

3. Wie maakt de emoji’s?
De Unicode Consortium is verantwoordelijk voor de creatie en standaardisatie van emoji’s.

4. Hoeveel emoji’s zijn er?
Er is momenteel meer dan 3.521 emoji’s in het Unicode-lexicon en elk jaar worden er nieuwe aan toegevoegd.

5. Kunnen emoji’s vertaald worden?
Er is geen directe vertaling voor een emoji, maar het kan worden begrepen met behulp van de context en de betekenis van de woorden eromheen.