Wereldkusdag 2025

Wereldkusdag
Officiële vrije dag: Nee

Wereldkusdag datums

Wereldkusdag 2025
06-07-2025
Wereldkusdag 2024
06-07-2024
Wereldkusdag 2023
06-07-2023
Wereldkusdag 2022
06-07-2022
Wereldkusdag 2021
06-07-2021
Wereldkusdag 2019
06-07-2019
Wereldkusdag 2018
06-07-2018
Wereldkusdag 2017
06-07-2017

Iemand kussen kan een plezierig en fijn gevoel geven. In de 19e eeuw is in Engeland is de “International Kissing Day” ontstaan, ook wel Wereldkusdag van het zoenen genoemd. Op deze bijzondere dag worden bijvoorbeeld recordpogingen gedaan wie de langste zoen of meeste kussen kan geven.

Niet alle landen op de wereld zijn gecharmeerd om elkaar op de mond te kussen. China bijvoorbeeld vindt kussen een uiting van kannibalisme. Niet zoenende landen bedrijven echter weer andere praktijken die aan de kus doen denken. Ze wrijven de neuzen tegen elkaar of blazen elkaar zachtjes in het gezicht.

6 Juli

Elke 6e juli is het Wereldkusdag en wordt er wereldwijd enorm veel gekust. Recordpogingen maar ook gewoon lekker met je partner zoenen horen bij deze dag!

Liefdesuiting

De kus is de meest ultieme vorm van een liefdesuiting. Maar is het ook werkelijk gezond.. Een bijkomstigheid is namelijk dat je met je partner 80 miljoen bacteriën uitwisselt. Dit lijkt ongezond maar is het absoluut niet. Het is namelijk weerstandverhogend en goed voor je gebit! Plak op je tanden wordt vermindert doordat je extra speeksel produceert tijden het kussen.

Corona

Of we na de coronacrisis terugkeren naar 3 x een zoen bij een verwelkoming van iemand, daar wordt aan getwijfeld. Heel veel mensen vinden 3 zoenen iets te veel van het goede. Omdat iedereen het doet doe jij het ook maar.. De coronacrisis heeft ons geleerd dat je net zoveel om elkaar kunt geven zonder die 3 traditionele kussen. Veel mensen zijn al langer uitgekeken op de drie zoenen van kennissen waar ze eigenlijk niet zo’n goede band mee hebben. Sommigen veinzen verkoudheid om maar niet te hoeven zoenen. Door de coronamaatregelen hoeven geen “smoesjes” meer worden voorgewend.

Het kussen van je huisgenoten is echter iets anders. Je eigen man, vrouw of kinderen mag je best een dikke pakkerd geven! En laat dit vooral niet op de 6e juli!

Uiteraard zullen er mensen zijn  die vast blijven houden aan drie kussen, het overgrote deel echter,  zal in de toekomst met één kus doorgaans tevreden zijn.

Vrouwen vinden, volgens onderzoekingen, zoenen belangrijker dan mannen. Zij zoeken een man die kussen kan. Een tegenvallende eerste kus kan er voor zorgen dat een vrouw in één keer afknapt op de man waar ze mee zijn wezen stappen. Een zoen kan dus een relatie maken of breken.

Feitje

De langste kus ooit gemeten was bij een echtpaar uit Thailand. Hun kus duurde 58 uur en 58 seconden. Een mooi, liefdevol wereldrecord.

Vind de juiste partner

Om de juiste partner te vinden is het belangrijk om een uitgebreide zoensessie te hebben. Door te kussen met onze partner wordt de relatie onderhouden en de band wordt sterker. Hoe meer er wordt gekust, hoe meer tevreden beide partners zijn met hun relatie. Kussen is romantisch en kan leiden tot meer intimiteit. Géén intimiteit gewenst, dan wordt er ook niet uitgebreid gezoend met je partner. Het blijft dan vaak bij knuffelen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaker willen zoenen dan mannen. Zij nemen dan ook vaker het initiatief.

Internationale kusdag

Internationale kusdag wordt ook wel kusjesdag genoemd. Ben je verliefd, single of al jaren getrouwd, op deze dag kun je je kans grijpen. Geen excuses op 6 juli tijdens de Wereldkusdag. Kussen is in onze maatschappij geen overbodige luxe. We kunnen allemaal wel wat liefde gebruiken. Probeer de 6e juli te benutten, om liefde te geven en te ontvangen!